Ligging

Chiro Hoboken Sentroem bevindt zich op de Oudestraat 81 in Hoboken. Dat is midden in het centrum van deze mooie Antwerpse deelgemeente. Kom je bij ons op weekend, dan vind je alles wat je nodig hebt dus op wandelafstand. Toch is het op ons terrein rustig. Dit komt omdat wij omringd worden door twee scholen. Verder vindt je heel wat parken in de buurt. Wist je dat Hoboken het groenste district van de stad Antwerpen is? Over de stad Antwerpen gesproken: met het openbaar vervoer ben je zo in het hartje van de stad. Mogelijkheden genoeg dus om je verblijf bij chiro Hoboken Sentroem tot een geslaagd weekend te maken.

Adres

Oudestraat 81, 2660 Hoboken. Ons terrein is makkelijk bereikbaar daar wij vlakbij de ring rond Antwerpen, de E19 en de A12 liggen. Ook met het openbaar vervoer geraak je makkelijk tot bij ons. Tram 2, 4 en 10 en bussen 13, 14, 33, 140, 141, 290, 295 en 298 brengen je tot vlak bij ons chiroheem. Op ongeveer 1 kilometer ligt treinstation Hoboken Polder.

Winkels en horeca

In een straal van 200 meter rond onze chiro vind je alles wat je ook maar nodig kan hebben op een weekend: 2 supermarkten, verschillende bakkers, slagers en kruideniers, verscheidene frituren, broodjes- en pittazaken, een pizzeria, brasseries, nachtwinkels, superettes die op zondag open zijn, een apotheek, enzovoort. De meeste winkels vind je gecentreerd rond het dorpsplein Kioskplaats - Lelieplaats. Het is ook hier dat je 's avonds de meeste café's kan vinden. Hoboken telt een hoop café's en is dus perfect voor een kroegentocht.
Op ons eigenste chiroterrein bevind zich bovendien jeugdhuis Joh. In dit jeugdhuis is iedere vrijdag- en zaterdagavond wel iets te doen en één maal per weekend geven zij een fuif. (Meestal op zaterdag.)

Parken en bossen

Hoboken heeft natuurlijk meer te bieden dan enkel winkels en café's. Je kan hier ook heel wat beleven in de natuur. In ons district is groen namelijk nooit veraf! Park Sorghvliedt (op 500m) en fort 8 (op 1,2km) zijn beiden prima plekken voor een leuk park- of bosspel. De Hobokense Polder (op 1,2km) is een 170ha groot natuurgebied gelegen aan de rand van Hoboken. Je kan hier spelen, wandelen en er leven hier ook wilde paarden en Galloways in afgebakende stukken. Verder heb je nog heel wat kleinere stukjes groen waaronder park Broydenborg, het Gravenhof en het Meerlenhofpark.

Recreatie

Ook voor sport kan je terecht in onze buurt:
Zo is er zwembad Sorghvliedt, compleet met glijbaan, 25m-bad, kinderbad en peuterbad.
Voor paddel en voetbal kan je terecht bij Garrincha.
Voor de stoerdere jeugdbewegingen is er klimzaal Blok.
Mega Bounce heeft dan weer een trampolinepark en fluo golf.
Tot slot zijn er verspreid over Hoboken ook enkele voetbal en basketbalpleintjes. Onder meer naast het Polderbos en naast park Sorghvliedt.

Stad Antwerpen

Ook 't stad is niet veraf. Met tram 2 of 4, of bus 13 of ben je op minder dan een half uur in het hartje van Antwerpen. Ideaal dus voor een tof stadsspel of om met een leidingsploeg enkele gezellige cafeetjes te bezoeken.

Reserveren

Hebben de troeven van onze buurt jou overtuigd? Reserveer dan snel je favoriete periode.
Hopelijk tot binnenkort.


Partners:
district Hoboken Umicore jeugdhuis Joh chiro Hobken Klinker de Banier
Chiro Hoboken Sentroem | Oudestraat 81, 2660 Hoboken | info@sentroem.be | BE17 7895 5438 4421 | privacyverklaring | login leiding